LOGOWANIE

Logowanie za pomocą Centralnej Usługi Uwierzytelniania PRz. Po zakończeniu pracy nie zapomnij zamknąć przeglądarki.

Techniki proteomiczne

Techniki proteomiczne

Szczegóły oferty

Wykorzystanie technik proteomicznych do izolacji i rodzielania i identyfikowania białek z materiału biologicznego i produktów spożywczych. Stosowanie techniki: elektroforeza 1 i 2D, Western blot, identyfikacja białek w oparciu o spektometrię mas (PMF, sekwencjonowanie).

Zastosowanie:

  • Analiza ilościowo-jakościowa składu białkowego produktów spożywczych i pokrewnych;
  • Analiza naturalnych mieszanin/wydzielin zawierających białka;
  • Analiza zmian ekspresji genów w poziomie proteomu;
  • Wykrywanie antygenów w mieszaninach/ekstraktach, ilościowa analiza porównawcza zawartości antygenów.

Zespół naukowy

dr hab. Aleksandra Bocian

Kontakt:

e-mail:

telefon: 177432198, 178651287

więcej informacji...

Słowa kluczowe

  • techniki proteomiczne
  • białka
  • produkty spożywcze

Dane kontaktowe

Katedra Biochemii i Biotechnologii
dr Aleksandra Bocian

pokój: H.110
tel.: 17 865 1287
email:

POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza; al. Powstańców Warszawy 12, 35-959 Rzeszów
tel.: +48 17 865 11 00, fax.: +48 17 854 12 60
Administrator serwisu:
Deklaracja dostępności | Polityka prywatności